Each man is a little war

Ne znam kako da opišem stanje u kojem se sada nalazim, osim da se osjećam veoma “razvučeno” na sve strane i aspekte života. Možda to nije dovoljno dobar izraz, ali trenutno nemam bolji opis za ovo stanje. Često se tu jadam i pišem kako sam umorna, but I think I'm hitting new levels now.

Sad bih najviše voljela da mogu imati svoje polje cvijeća, farmu ili ranč. Da živim od prirode ili da volontiram negdje daleko. Na poslu su iscrpili život iz mene do kraja, a ja glupača sam i dalje mislila da je sve okej, biće bolje, obećali su. TL;DR: It wasn't better. Zašto bi bilo, kad im ti odlično služiš kao tovar? Plus nova pravila i vrijednosti firme su otišli u skroz pogrešnom smjeru i nije da to preuveličavam, ali brojni odlasci starih zaposlenika sasvim lijepo svjedoče o tome. Osim vize, ni mene ništa ne drži tu. Ne volim vaditi papire iznova, ali mislim da me ni to sad neće spriječiti ako pod hitno nešto ne promijene. Doslovno su me naveli da mrzim raditi svoj posao i da mi se gadi ujutro ustajati i dolaziti tu. Od nadređenih ljudi nema nikakve koristi, ni kad se potrudiš da promijeniš neke stvari, a beskorisnost se nagrađuje proporcionalno nivou prijateljskih veza ovdje. Na kraju, u čemu je poanta ovog svega? Zašto se moramo dovoditi u situaciju gdje smo mi ti koji služimo poslu, a ne posao nama?

Ne volim ni ljude koji se zakače na tvoje probleme kao pijavice, pa iskorištavaju tvoje stanje za personalne dobiti. A trebali bi biti prijatelji.

Konkretno radi se o jednoj osobi, prijatelju, koji mi crpi posljednje živce, koji kontrira, koji uvijek mora biti u pravu, koji je najpametniji, koji nikad nije na mojoj strani, koji želi da osjećam grižnju savjesti, koji manipulira, ali to sve radi na pogrešnoj osobi. Sve manje i manje se suzdržavam da odbrusim i vratim, da izbacim ono sve najgore iz sebe, samo da zašuti bar na pet minuta. A zašto mi to treba, je sasvim dobro pitanje, na koje ću vjerujem naći odgovor uskoro.

Bar mi japanski ide dobro.

6 thoughts on “Each man is a little war

  1. Mene je smorio davno rad s ljudima u prodaji, nekad bih se najebala ljudima mame svima redom i samo izasla.Eto bilo je kolega koji odu na bolovanje pa ti moras voditi 2 ili 3 odijeljenja jer nema ko drugi.Sutra ti niko nece dati aplauz za to nego ce ti dati jos vise posla.Stisni i radi🙄

Komentariši